x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetățean afgan, condamnat la opt ani și jumătate de închisoare în Germania pentru crimă

Cetățean afgan, condamnat la opt ani și jumătate de închisoare în Germania pentru crimă

03 Sep 2018   •   15:46
Cetățean afgan, condamnat la opt ani și jumătate de închisoare în Germania pentru crimă
Sursa foto: Proteste Chemnitz

Un tribunal din Germania a condamnat un migrant afgan la opt ani și jumătate de închisoare, pentru că și-a omorât fosta iubită, în vârstă de 15 ani, notează BBC

Abdul D a recunoscut că a înjunghiat-o pe Mia V în decembrie, în sud-vestul orașului Kandel. Procurorii sunt de părere că acesta a acționat astfel din gelozie și răzbunare, după ce Mia, de origine germană, s-a despărțit de el. 
Cazul a stârnit furie națională și a dus la proteste xenofobe ale grupurilor de extremă dreapta, ca parte a unei campanii anti-migrație. Protestatarii au ocupat estul orașului Chemnitz, după ce un bărbat, în vârstă de 35 de ani, a fost înjunghiat mortal, iar doi bărbați din Siria și Irak au fost arestați. 

Ce s-a întâmplat cu Mia

Mia și Abdul D s-au cunoscut la școală și au avut o relație timp de mai multe luni, înainte ca aceasta să încheie relația cu câteva săptămâni înainte să fie omorâtă, potrivit procurorilor. Adolescenta a fost înjunghiată de șapte ori cu un cuțit de bucătărie de către fostul ei prieten, din Afghanistan, în fața unui magazin, pe 27 decembrie. 
Mia împreună cu părinții ei au depus mai multe plângeri la poliție împotriva lui Abdul pentru hărțuire și amenințări. 
Abdul a ajun în Germania în aprilie 2016, iar cererea sa de azil a fost respinsă în februarie 2017. În momentul crimei, acesta făcea parte dintr-un grup supervizat din orașul Neustadt și mergea la școală în Kandel.

Proteste împotriva migranților

Cazul face parte dintr-un număr de crime în care au fost implicați cei care doresc azil în Germania. Acestea au stârnit furie împotriva migranților și au pus presiune pe Angela Merkel pentru a pune capăt politicii sale pentru refugiați. 
Proteste au loc în Kandel, organizate de partidul de extremă dreapta Alternativă pentru Germania, într-o încercare de a-și populariza campania anti-migrație. În cealaltă parte a țării, în Chemnitz, mii de oameni au ieșit pe stradă pentru a protesta, după ce un bărbat a fost înjunghiat mortal pe 26 august. 

×