x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetățean german, arestat în Rusia pentru contrabandă cu aur. Riscă cinci ani de închisoare

Cetățean german, arestat în Rusia pentru contrabandă cu aur. Riscă cinci ani de închisoare

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   22:00
Cetățean german, arestat în Rusia pentru contrabandă cu aur. Riscă cinci ani de închisoare

Un cetățean german a fost arestat în Rusia pentru contrabandă cu aur. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea primi o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, precum și o amendă de până la 1 milion de ruble.

Un cetățean german în vârstă de 58 de ani a fost arestat sub acuzația de tentativă de contrabandă cu aur în valoare de peste 90 de milioane de ruble (aproximativ 982.500 de dolari) în Rusia.

A fost prins de oficiali vamali și ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) din regiunea Pskov, în apropierea graniței cu Estonia, au anunțat autoritățile citate de Reuters.

Suspectul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost interceptat în timp ce conducea o rulotă cu 13 kilograme de lingouri de aur.

Autoritatea vamală din Pskov a anunțat incidentul într-o postare pe Telegram, confirmând că bărbatului i-a fost deschis dosar penal.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea primi o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, precum și o amendă de până la 1 milion de ruble.

Ministerul german de Externe nu a comentat încă acest caz.

Arestarea se adaugă la o listă tot mai lungă de cetățeni din Occident reținuți în Rusia, o problemă devenită din ce în ce mai sensibilă în contextul conflictului din Ucraina.

Recent, mai mulți cetățeni germani au fost eliberați ca parte a unui schimb de prizonieri între mai multe țări.

(sursa: Mediafax)

×