x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CETĂŢENIE/Obama, contestat în Justiţie

CETĂŢENIE/Obama, contestat în Justiţie

28 Noi 2008   •   00:00

România a primit o scrisoare din partea Irakului privind menţinerea prezenţei militare, urmând să fie transmisă o nouă invitaţie oficială ce va conţine inclusiv elemente despre natura viitoare a misiunii româneşti, axate pe asistenţă şi consiliere, fiind posibilă şi o relocare a trupelor, a declarat, joi, pentru Mediafax, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu.



Declaraţia a fost făcută după ce Parlamentul irakian a votat acordul cu SUA privind menţinerea trupelor americane până în 2011. Votul reprezintă "momentul pe care irakienii l-au aşteptat pentru a trimite invitaţia oficială părţii române", a precizat Meleşcanu. Ministrul a spus că, din elementele pe care le deţine în prezent, va exista cu certitudine o schimbare a naturii misiunii trupelor româneşti, axându-se cel mai probabil pe consiliere şi asistenţă, şi că este posibilă şi o eventuală schimbare a locaţiei trupelor româneşti din Irak.
România participă la forţa internaţională de stabilizare a Irakului în baza unei rezoluţii ONU ce expiră la 31 decembrie 2008.

×
Subiecte în articol: externe