x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetăţenii români din Japonia sunt repatriaţi

Cetăţenii români din Japonia sunt repatriaţi

de Sînziana Stancu    |    18 Mar 2011   •   18:16

Aeronava va decola la ora 18:00 de pe aeroportul internaţional Henri Coandă, cu destinaţia Tokyo, a anunţat MAE român într-un comunicat. Ministerul coordonează pregătirile pentru repatrierea cetăţenilor români şi are aprobare de survol în acest scop. De asemenea, MAE face apel la familiile românilor din Japonia să transmită rudelor informaţiile ce privesc punctul de întâlnire de pe aeroportul nipon Narita, de unde cetăţenii noştri se vor îmbarca sâmbătă, până la ora 11:00, ora locală. Decolarea de pe Narita e prevăzută la ora locală 15:20.

Guvernul român suportă o jumătate din costurile biletelor de călătorie pentru această cursă specială, iar cetăţenii români care părăsesc Japonia, diferenţa, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani. Cei mai mici de un an beneficiază de gratuitate, a mai precizat MAE român.

MAE recomandă în continuare cetăţenilor români aflaţi în Japonia să se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României în Japonia, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet,  la adresele de e-mail: consular@ambrom.jpoffice@ambrom.jp.

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11 şi celula de criză din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

×