x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cetățenii turci se confruntă tot mai mult cu respingerea vizelor turistice în spațiul Schengen

Cetățenii turci se confruntă tot mai mult cu respingerea vizelor turistice în spațiul Schengen

26 Aug 2022   •   19:25
Cetățenii turci se confruntă tot mai mult cu respingerea vizelor turistice în spațiul Schengen

Cetățenii turci se confruntă tot mai mult cu respingerea vizelor turistice în spațiul Schengen, scrie Reuters.

„Am aplicat mai întâi pentru Germania, apoi pentru Franța. Ambele țări mi-au respins cererea”, a spus Sinem Okten, prezentatoare de sport, care a adăugat că a călătorit de multe ori în străinătate, dar că este pentru prima dată când se confruntă cu această problemă.

Datele arată că turcii care solicită vize în UE sunt tot mai des respinși.

Autoritățile de la Ankara a declarat, săptămâna aceasta, că este vorba de un efort deliberat de a-l pune pe președintele Tayyip Erdogan într-o poziție dificilă înaintea alegerilor de anul viitor, acuzație pe care UE o neagă.

„Din nefericire, SUA și unele țări occidentale din UE și din afara UE acordă cetățenilor noștri programări pentru vize cu un an, cu 6-7-8 luni mai târziu. De asemenea, a crescut rata de respingere. Acest lucru este planificat și deliberat”, a spus șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu.

Potrivit datelor de pe schengenvisainfo.com, anul trecut, 16,5% dintre solicitanții din Turcia nu au primit viză, în creștere de la 12,5% cu un an înainte. Respingerile Schengen au fost de doar 4% în 2015 și au început să crească în 2017 pentru cetățenii turci.

 

×
Subiecte în articol: turcia vize schengen