x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Bolden, fost astronaut, a devenit primul director de culoare al NASA

Charles Bolden, fost astronaut, a devenit primul director de culoare al NASA

16 Iul 2009   •   00:00
Charles Bolden, fost astronaut, a devenit primul director de culoare al NASA
Sursa foto: Bill Ingalls/NASA/Getty Images North America

Bolden a fost confirmat aseară prin vot de Senatul de la Washington în funcţia de şef al NASA, devenind astfel primul afroamerican aflat în fruntea agenţiei spaţiale americane, potrivit unui comunicat al NASA, citat de AFP şi AP.



Confirmarea sa fără obiecţii era aşteptată şi a intervenit la scurt timp după lansarea navetei Endeavour spre Staţia Spaţială Internaţională /ISS/ după cinci tentative infructuoase în decurs de o lună. Cel de-al doisprezecelea director al NASA de la crearea agenţiei în 1958, Charles Bolden, 62 de ani, îi succede lui Michael Griffin, inginer şi om de ştiinţă.

Lori Garver, 48 de ani, consilier pentru spaţiu la Casa Albă şi fostă purtătoare de cuvânt la NASA, a fost la rândul său confirmată miercuri de Senat pe postul de directoare adjunctă a NASA.

Potrivit AFP, Charles Bolden a zburat de patru ori în spaţiu la bordul unei navete spaţiale şi a fost în trecut asistent al directorului adjunct al NASA. 'Este o mare onoare pentru mine să fiu nominalizat de preşedintele Obama şi confirmat de Senat pentru a conduce această mare echipă de la NASA', a declarat Bolden, conform aceluiaşi comunicat.

'Astăzi trebuie să alegem. Fie investim pentru a ne concretiza leadershipul tehnologic mondial dobândit cu greu, fie renunţăm la acest angajament pentru a lăsa şi alte ţări /.../ să împingă frontierele spaţiului', a adăugat el.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe