x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Chiar dacă găseau cel mai bun ficat, Marilena Dobre nu ar fi rezistat. Era în comă"

"Chiar dacă găseau cel mai bun ficat, Marilena Dobre nu ar fi rezistat. Era în comă"

de Irina Cristea    |    08 Noi 2012   •   21:30
"Chiar dacă găseau cel mai bun ficat, Marilena Dobre nu ar fi rezistat. Era în comă"

"Marilena nu a avut hepatită! Am fost şocată când am auzit aşa nişte zvonuri şi vreau ca oamenii să ştie adevărul, detaliile corecte despre cazul ei", spune femeia care i-a fost alături la New York şi pe care Marilena a desemnat-o curator, prin procură. Dorina Maxwell a declarat, pentru Antena 1, că situaţia medicală a Marilenei a fost una extrem de complicată. Şi că medicii au scos-o de pe lista pacienţilor eligibili pentru un transplant de ficat doar când artista a intrat în comă. Îi cedaseră prea multe organe şi nu mai putea fi salvată.

A fost pe lista de transplant

"Nu avem rezultatele de la autopsie şi nimeni nu ştie nimic cu siguranţă. Dar a avut probleme cu ficatul cu mult înainte de a se duce la spital. Ea a fost pe lista de transplant din prima săptămână, dar atunci erau alţii care aveau un ficat mult mai bolnav decât al ei. Când situaţia ei a început să se înrăutăţească, Marilena ea a devenit numărul 1 pe lista de transplant. Asta însemna numărul 1 pe toată zona de nord est, adică pe zona New York. Putea primi ficat din toată ţara. Însă ei îi trebuia un ficat foarte sănătos. Ofertele care au apărut erau dănunate, adică organele nu erau sănătoase. Nu atât pe cât avea ea nevoie", povesteşte Dorina Maxwell. Iar pe măsură ce ficatul de care Marilena avea nevoie întârzia să apară, au intervenit problemele suplimentare în sănătatea ei.

Complicaţii majore
"Pot să spun că a avut edem cerebral, edem pulmonar, a avut o hemoragie. Şi la un moment dat a fost clar că nu mai putea fi salvată. În momentul în care i-au cedat atâtea organe...Chiar dacă găseau cel mai bun ficat şi cel mai sănătos, ea nu ar fi rezistat la această operaţie pentru că era deja în comă, pierduse foarte mult sânge, nu mai avea abilitatea de a coagula sângele iar această operaţie era foarte complicată. Nu ar fi trecut prin ea. Creierul ei îşi pierduse din funcţiuni. Faptul că a fost scoasă de pe listă nu a fost o decizie luată cu uşurinţă sau grabă şi foarte greu. Medicii au făcut tot posibilul ca să o salveze. Am rămas uimită de cât de mult au putut să lupte pentru viaţa ei", ne-a spus prietena Marinelei.

Dorina Maxwell aşteaptă acum raportul pe care medicii de la spitalul Cornell Presbyterian din New York îl vor întocmi după autopsie. Spune însă că se simte obligată să vorbească despre cazul cântăreţei pentru că în presa din România au apărut prea multe neadevăruri. "Marilena nu a avut niciun fel de hepatită. Nici A nici B, nici C, nici D, nici E. Asta vă pot spune cu siguranţă. A fost un caz foarte grav, ea s-a dus la spital destul de târziu, dar acest spital a făcut tot ce era omeneşte posibil să o salveze. Vreau ca lumea să nu mai vorbească pentru că nimic din ce se zvoneşte nu e bazat pe documentaţie sau pe analize. De la început şi până acum eu am fost singura persoană cu care spitalul discuta oficial. Marilena a semnat o procură în prima săptămână, când era în toate facultăţile mintale, şi m-a desemnat. A fost alegerea ei. Vreau să dau eu toate detaliile corecte ca să ajungă mai departe de la sursă", ne-a mai spus Dorina.

×
Subiecte în articol: a murit marilena dobre Marilena Dobre