x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China are un miliard de euro de investit în Ungaria. Beijingul şi Budapesta au semnat şapte acorduri de cooperare

China are un miliard de euro de investit în Ungaria. Beijingul şi Budapesta au semnat şapte acorduri de cooperare

de Istvan Deak    |    02 Mai 2012   •   07:55
China are un miliard de euro de investit în Ungaria. Beijingul şi Budapesta au semnat şapte acorduri de cooperare

Ungaria si China au semnat sapte acorduri de cooperare in diverse domenii, dupa o intalnire care a avut loc intre premierul ungar Viktor Orban si vicepremierul chinez Le Keqiang, aflat in vizita la Budapesta, relateaza presa ungara, care citeaza un anunt al Guvernului ungar.

Beijingul a acordat Ungariei posibilitatea de a utiliza o linie de credit de un miliard de euro de la Banca Chineza de Dezvoltare, pentru proiecte de investitii. "Cele sapte acorduri semnate in prezenta sefului Guvernului si a vicepremierului chinez includ utilizarea unei linii de credit de un miliard de euro de la Banca de Dezoltare Chineza, crearea unui centru de logistica al companiei Huawei in Ungaria, pentru care partea chineza va investi nu mai putin de 10 milioane de euro, precum si o linie de tren de mare viteza care sa faca legatura intre Budapesta si aeroportul international Franz Liszt', a precizat Guvernul pe site-ul sau Internet. Linia de credit de un miliard de euro pentru proiecte de dezvoltare a fost anuntata deja acum un an, dar nu a fost urmata de acte concrete.

Referitor la linia de cale ferata care sa faca legatura intre Budapesta si aeroportul sau international, acordul a fost semnat de reprezentantii societatii ungare a cailor ferate MAV si de omologul sau chinez, acordul promovand un proiect care va lega aeroportul Liszt de Gara de Est din Budapesta.
Considerat cel mai probabil viitor prim-ministru al Chinei, Li Keqiang a sosit luni la Budapesta intr-o vizita de doua zile, urmand ca dupa aceea sa se deplaseze la Bruxelles, unde oficialul chinez va semna cu Uniunea Europeana trei declaratii comune - una pe tema securitatii energetice, alta privind domeniul pietei energiei electrice si un parteneriat de urbanizare durabila.

×
Subiecte în articol: China Investitii Ungaria Huawei