x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Xi Jinping a pledat pentru un armistiţiu în Ucraina, la întâlnirea cu Macron şi Ursula von der Leyen

Xi Jinping a pledat pentru un armistiţiu în Ucraina, la întâlnirea cu Macron şi Ursula von der Leyen

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   21:36
Xi Jinping a pledat pentru un armistiţiu în Ucraina, la întâlnirea cu Macron şi Ursula von der Leyen

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a afirmat, în cursul întrevederii cu omologul său francez, Emmanuel Macron, şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, că prioritatea este ajungerea la un armistiţiu între Rusia şi Ucraina.

"China îndeamnă toate părţile să rămână calme şi raţionale, să colaboreze pentru crearea condiţiilor negocierilor de pace. Ne opunem tentativelor de instigare la escaladare şi de complicare a situaţiei", anunţă Preşedinţia Chinei, conform postului de televiziune CNN.

"China susţine Europa prin furnizarea de idei şi propuneri pentru o soluţie politică la criza din Ucraina, pe baza propriilor interese fundamentale şi pe termen lung, şi promovează stabilirea unui cadru european de securitate echilibrat, eficient şi sustenabil", precizează Preşedinţia de la Beijing. De asemenea, Xi Jinping a afirmat, la reuniune, că atât China cât şi Uniunea Europeană trebuie să intensifice dialogul şi cooperarea, pentru avansarea relaţiilor bilaterale prin respect reciproc şi stabilitate.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat joi, la Beijing, pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, evidenţiind rolul important pe care l-ar putea avea China. "Este necesară reluarea discuţiilor cât mai rapid posibil, pentru construirea unei păci durabile", a declarat Emmanuel Macron. "Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor", a insistat Emmanuel Macron, adresându-i-se preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

Însă, ca reacţie, Administraţia de la Moscova a sugerat, joi, excluderea rolului de mediator al Chinei în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina, subliniind că în acest moment nu se întrunesc condiţiile pentru oprirea confruntărilor militare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: xi jinping franta ucraina