x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China înregistrează cele mai puține căsătorii din ultimii 36 de ani

China înregistrează cele mai puține căsătorii din ultimii 36 de ani

01 Sep 2022   •   11:16
China înregistrează cele mai puține căsătorii din ultimii 36 de ani

China înregistrează cele mai puține căsătorii din 1986 încoace, sporind temerile legate de criza demografică, potrivit CNN.

China a înregistrat anul trecut cele mai puține căsătorii de la începutul înregistrărilor publice, în urmă cu peste trei decenii, ceea ce sporește îngrijorarea că țara se va confrunta cu o criză demografică. În 2021, au fost înregistrate 7,6 milioane de căsătorii, arată datele publicate de Ministerul chinez al Afacerilor Civile.

Acesta este cel mai mic număr din 1986, când ministerul a început să facă publice cifrele, potrivit Global Times. Este o scădere de 6,1% față de anul precedent și al optulea an consecutiv în care rata căsătoriilor a scăzut, mai arată statisticile.

În același timp, vârsta medie a tinerilor căsătoriți este în creștere, aproape jumătate dintre cei căsătoriți anul trecut având vârsta de 30 de ani și peste.

Cifrele reflectă o tendință care reprezintă din ce în ce mai mult un motiv de îngrijorare pentru oficialii din cea mai populată națiune din lume. Tinerii aleg din ce în ce mai des să nu se căsătorească sau să aibă copii și chiar dacă vor, tind să o facă mai târziu în viață.

Experții spun că tendința ar putea avea un impact grav asupra economiei și stabilității sociale ale țării. În doar șase ani, numărul chinezilor care se căsătoresc pentru prima dată a scăzut cu 41%, de la 23,8 milioane în 2013 la 13,9 milioane în 2019, potrivit Biroului Național de Statistică din China.

Declinul este provocat parțial de deceniile în care au fost aplicate politici menite să limiteze creșterea demografică a Chinei. De asemenea, este un rezultat al schimbării atitudinilor față de căsătorie, în special în rândul femeilor tinere, care devin mai educate și mai independente din punct de vedere financiar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China