x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China interzice un mare producător de cipuri din SUA, din rațiuni de securitate națională

China interzice un mare producător de cipuri din SUA, din rațiuni de securitate națională

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   12:45
China interzice un mare producător de cipuri din SUA, din rațiuni de securitate națională

Autoritățile din China au decis să interzică unui mare producător de cipuri din SUA să participe la proiecte cheie de infrastructură. Chinezii consideră că produsele fabricate de gigantul american al cipurilor de memorie Micron Technology reprezintă un risc pentru securitatea națională.

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a anunțat că produsele firmei vor fi interzise în proiectele de infrastructură cheie din a doua economie a lumii.

„Analiza a constatat că produsele Micron prezintă riscuri serioase de securitate a rețelei, care înseamnă riscuri de securitate semnificative pentru lanțul de aprovizionare a infrastructurii critice de informații din China, afectând securitatea națională a Chinei", a transmis Administrația spațiului cibernetic din China (CAC), potrivit BBC.

Aceasta este prima măsură majoră luată de China împotriva unui producător american de cipuri, în condițiile în care tensiunile dintre Beijing și Washington sunt în creștere.

Americanii au impus o serie de măsuri împotriva industriei producătoare de cipuri de la Beijing și a investit miliarde de dolari pentru a stimula sectorul american al semiconductorilor.

CAC nu a oferit detalii despre riscurile pe care le-a invocat, dar anunțul a venit la puțin timp după ce liderii G7, reuniți în Japonia, au emis o declarație comună în care au criticat China.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China sua