x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China repară o gaură în Marele Zid, la frontiera cu Coreea de Nord

China repară o gaură în Marele Zid, la frontiera cu Coreea de Nord

03 Sep 2010   •   00:00

Autorităţile chineze se ocupă, în aceste zile, de repararea unei spărturi care a apărut în Marele Zid, în dreptul frontierei cu Coreea de Nord, în nord-estul Chinei, în apropiere de localitatea Dandong, a informat agenţia oficială Xinhua, citată vineri de Efe.



Porţiunea de zid, denumită "Scara lui Hushan", a fost construită în timpul dinastiei Ming (1368-1644), una din epocile în care construcţia defensivă a cunoscut cea mai mare dezvoltare. Actualele lucrări de restaurare se vor prelungi până la sfârşitul anului, au anunţat factorii responsabili.

Bugetul alocat este de 30 de milioane de yuani (4,4 milioane de dolari), suma cuprinzând şi fondurile alocate pentru reabilitarea mediului ambiant din jurul zidului şi crearea infrastructurilor turistice, alături de construirea unei autostrăzi.

Pentru realizarea lucrărilor a fost însă nevoie de evacuarea a 77 de familii care trăiau în zona respectivă.

Marele Zid Chinezesc a început să fie realizat în urmă cu 2.000 de ani, din ordinul primului împărat chinez, Qin Shihuang, care a unit zidurile pe care diverse regate şi triburi din zonă începuseră să le construiască începând din secolul al VII-lea î.e.n, pentru a se apăra de popoarele vecine, mai ales de hoardele nomade din nordul Asiei, notează Agerpres.

Deşi în mod tradiţional se consideră că extremitatea orientală a Marelui Zid se află în Pasul Shanhaiguan, adevărul este că există alte secţiuni mai orientale, cum ar fi cea reparată în prezent.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă