x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China. Aproape 1600 de persoane, reţinute de autorităţi, într-o campanie anti-spam

China. Aproape 1600 de persoane, reţinute de autorităţi, într-o campanie anti-spam

25 Mar 2014   •   17:16
China. Aproape 1600 de persoane, reţinute de autorităţi, într-o campanie anti-spam
Sursa foto: China. Aproape 1600 de persoane, reţinute de autorităţi, într-o campanie anti-spam

Autorităţile chineze au anunţat marţi că au reţinut 1530 de persoane într-o amplă campanie împotriva trimiterii de mesaje text tip spam către telefoane mobile, problemă ce afectează permanent cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din lume, relatează Reuters.

Ministerul Securităţii Publice a informat că această campanie, începută în februarie, a avut ca rezultat blocarea a 2600 de staţii de bază false şi identificarea a 3.540 de posibile fapte penale.

Prezumtivii infractori folosesc staţiile de bază false pentru a trimite mesaje spam utilizatorilor de telefoane mobile din apropiere folosind numere de telefoane false sau 'deghizate' în mesaje din partea autorităţilor publice, precum instituţii guvernamentale, a precizat Ministerul securităţii publice.

Una dintre grupările criminale descoperite, în nord-estul provinciei Liaoning, este suspectată că a trimis mai mult de 200 de milioane de mesaje spam.

Mesajele spam care îi afectează pe utilizatorii de telefoane mobile din China sunt folosite fie ca tentative de phishing, fie de accesare a unor conturi bancare sau de distribuire a unor oferte imobiliare dubioase ori de materiale pornografice, ilegale în China.

×
Subiecte în articol: China spam