x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China trimite în spaţiu numai guri parfumate

China trimite în spaţiu numai guri parfumate

de Sînziana Stancu    |    04 Aug 2009   •   00:00

Chinezii vor recruta numai astronauţi cărora nu le miroase gura şi nu emană nici un alt fel de miros corporal neplăcut.

Proba de foc în selecţia viitorilor astronauţi chinezi va fi cea a mirosului gurii. Aşa că, indiferent cât de dotaţi fizic şi psihic ar fi candidaţii la meseria de astronaut, dacă li se simte halena, pot să-şi ia adio de la o carieră în spaţiu! Acesta este criteriul esenţial din prima sută de cerinţe a unui set de trei teste pe care autorităţile chineze le au în vedere pentru selectarea noii generaţii de astronauţi, scrie sina.com.

"Mirosurile grele ale corpului îi afectează pe colegii care stau în apropierea celui care le emană, într-o navă spaţială", a explicat Shi Binbin, medic militar la "Air Force Hospital" din Nanjing, unul dintre spitalele unde se face preselecţia viitorilor astronauţi.

LA MĂNA NEVESTEI
Cu toate astea, ultimul test de care trebuie să treacă viitorii astronauţi chinezi este cel al ...nevestei. Chiar dacă un candidat este perfect apt să zboare în spaţiu, dacă nu are acordul soţiei totul pică. Nu-i mai rămâne decât să se uite la stele cu telescopul şi să-i facă nevestei lui copii sănătoşi tun, cu respiraţie frumos mirositoare.

 


×
Subiecte în articol: externe