x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii au cheltuit 11 milioane de euro pentru a transforma portavionul sovietic “Kiev” în hotel de lux

Chinezii au cheltuit 11 milioane de euro pentru a transforma portavionul sovietic “Kiev” în hotel de lux

11 Aug 2011   •   14:50
Chinezii au cheltuit 11 milioane de euro pentru a transforma portavionul sovietic “Kiev” în hotel de lux

Portavionul sovietic Kiev, cumparat de o companie chineza in 1996 si expus intr-un parc tematic, a fost redecorat si transformat intr-un hotel acvatic. Operatiunea a costat aproximativ 11 milioane de euro.

Hotelul a fost amenajat imediat dupa ce China a anuntat ca testeaza primul portavion pentru marina militara, fapt care a generat mult entuziasm in randul chinezilor.

“China nu a mai avut pana acum portavioane. Oamenilor li se par misterioase si sunt foarte curiosi in privinta lor. Chiar daca primul portavion chinez este in probe, acum, va fi destul de dificil pentru public sa-l viziteze vrodata. Asa ca isi pot satisface curiozitatea la noi', a declarat proprietarul parcului tematic.

Totusi, decoratorii ambarcatiunii au renuntat la stilul militaresc al portavionului, dand camerelor de hotel un aspect cat se poat de luxuos. Camerele dispun de paturi rotunde, circulare, cu draperii argintii si covoare din piele de vaca.

Portavionul hotel are si cinci apartamente prezidentiale. Preturile nu au fost inca stabilite, insa se pare ca vor fi cat se poate de mari.

×