x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii, la congres

Chinezii, la congres

de Irina Cristea    |    16 Oct 2007   •   00:00
Chinezii, la congres
Sursa foto: FREDERIC J. BROWN/

Preşedintele Chinei pledează pentru o reformă a Partidului Popular Chinez, despre care spune că "nu se mai ridică la nivelul aşteptărilor cetăţenilor"

Preşedintele Chinei pledează pentru o reformă a Partidului Popular Chinez, despre care spune că "nu se mai ridică la nivelul aşteptărilor cetăţenilor", transmite BBC. Intr-un discurs ţinut la deschiderea celui de-al şaptesprezecelea Congres al celui mai mare partid din lume, Hun Jintao a criticat "o anumită parte" a oficialilor de la Beijing, caracterizăndu-i drept "extravaganţi, risipitori şi corupţi". El a spus că pe parcursul celor şapte zile de Congres trebuie găsite urgent soluţii şi trebuie decise politici noi pentru următorii ani. Acestea trebuie să vizeze indeosebi sectoarele unde poporul chinez se confruntă cu cele mai mari dificultăţi: piaţa locurilor de muncă, educaţia, protecţia socială, locuinţele.

Cei mai criticaţi au fost oficialii din partid, care s-au arătat foarte preocupaţi să rezolve aceste probleme in interes propriu, mai notează BBC.

×
Subiecte în articol: externe