x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chirurg plastician, condamnat pentru moartea fostei prime doamne a Nigeriei

Chirurg plastician, condamnat pentru moartea fostei prime doamne a Nigeriei

23 Sep 2009   •   00:00

Chirurgul plastician spaniol Antonio Mena Molina a fost condamnat de o instanţă din Malaga la un an de închisoare şi la plata a 120.000 de euro, pentru moartea fostei prime doamne a Nigeriei, în urmă cu patru ani, după o operaţie de liposucţie, a informat miercuri The Independent.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare şi amendă, instanţa a dispus ca Molina să nu mai practice medicina timp de trei ani, fiind acuzat de omucidere prin neglijenţă. În timpul operaţiei de liposucţie, un tub de aspiraţie a grăsimii a fost plasat, din greşeală, în cavitatea abdominală a pacientei, astfel că i-a perforat colonul şi i-a pătruns în ficat.

Stella Obasanjo, soţia preşedintelui Olesegun Obasanjo, a murit în octombrie 2005, după o scurtă vizită în staţiunea spaniolă Marbella. Decesul a fost pus, iniţial, pe seama unui atac de astm cronic, însă ancheta a dovedit neglijenţa medicului. Obasanjo (59 de ani la momentul decesului), cea mai elegantă dintre cele cinci soţii ale preşedintelui nigerian, a fost poreclită "Stella cea lacomă", dar insista să i se spună "Mama naţiunii".

×
Subiecte în articol: externe