x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinău: Victoria lui Chirtoacă este contestată în justiţie de comunişti.

Chişinău: Victoria lui Chirtoacă este contestată în justiţie de comunişti.

21 Iun 2011   •   19:37

Rezultatele finale ale alegerilor pentru Primaria Chisinaului, care confirma victoria liberalului Dorin Chirtoaca, au fost trimise la Judecatoria Centru pentru a fi validate, informeaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax. Documentul care prezinta rezultatele finale ale alegerilor a fost aprobat de Consiliul Electoral de Circumscriptie, iar judecatoria urmeaza sa valideze, in termen de zece zile, mandatul primarului general.

Potrivit CEC, liberalul Dorin Chirtoaca a obtinut 50,6% din voturile alegatorilor, iar contracandidatul sau, comunistul Igor Dodon, a obtinut 49,4% din voturi.

Partidul Comunistilor si candidatul formatiunii la functia de primar al Chisinaului, Igor Dodon, au inregistrat, la judecatorie, cererea de infirmare a legalitatii turului al doilea al alegerilor din Chisinau, de anulare a acestora si organizare a unui nou scrutin, relateaza Info-Prim Neo, citat de Mediafax. La contestatie au fost anexate peste 200 de pl~ngeri ale alegatorilor, contestatii ale observatorilor si alte documente confirmative, se arata intr-un comunicat de presa al comunistilor.

×