x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA ar fi mușamalizat asasinarea președintelui JFK

CIA ar fi mușamalizat asasinarea președintelui JFK

10 Oct 2015   •   15:54
CIA ar fi mușamalizat asasinarea președintelui JFK

Directorul CIA, John McCone, a fost, se pare, creierul procesului de mușamalizare a asasinatului președintelui John F Kennedy din noiembrie 1963.

La mai mult de 50 de ani după nefericitul eveniment, apar informații conform cărora Agenția Centrală de Informații ar fi cunoscut mult mai multe detalii decât a lăsat să se înțeleagă.

McCone și alți oficiali CIA sunt acuzați că au făcut în așa fel încât informațiile „incendiare” din Comisia Warren să nu fie făcute publice.

Conform raportului realizat de istoricul David Robarge, scopul mușamalizării a fost să păstreze atenția comisiei asupra a ceea ce „Agenția considera la momentul respectiv cel mai bun adevăr - că Lee Harvey Oswald, din motive încă necunoscute, a acționat pe cont propriu.”

McCone, care a decedat în 1991, a ascuns informații despre faptul că CIA a complotat asasinatului lui Fidel Castro, prim-ministru al Cubei la momentul respectiv.

Conform surselor, directorul CIA a fost convins rapid de faptul că Oswald nu a avut niciun complice în Cuba sau în altă parte și, în consecință, a ordonat ca CIA să ofere asistență „pasivă, reactivă și selectivă.”

Potrivit www.mirror.co.uk, Robarge nu a tras nicio concluzie referitoare la motivațiile lui McCone, dar a sugerat că ordinul de a ascunde informația a venit de la Casa Albă, în timpul mandatului lui Johnson.
 

×