x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cilic l-a învins pe al doilea favorit la Roland Garros, rusul Daniil Medvedev

Cilic l-a învins pe al doilea favorit la Roland Garros, rusul Daniil Medvedev

31 Mai 2022   •   11:00
Cilic l-a învins pe al doilea favorit la Roland Garros, rusul Daniil Medvedev

Croatul Marin Cilic l-a învins surprinzător, luni seara târziu, pe rusul Daniil Medvedev, numărul doi mondial, în optimile de finală ale Grand Slam-ului de la Rolan Garros, cu un categoric 6-2, 6-3, 6-2, calificându-se în sferturile de finală ale Openului Franței după o pauză de patru ani.

Campionul din 2014 de la US Open, cap de serie numărul 20, a dominat jocul încă de la început și a încheiat disputa într-o oră și 45 de minute, ajungând pentru a treia oară în carieră în faza sferturilor de finală pe zgura pariziană.

Medvedev a intrat în meci după ce câștigase toate cele trei întâlniri anterioare cu croatul în vârstă de 33 de ani, dar a făcut o figură sub așteptări sub lumina reflectoarelor de pe terenul Philippe Chatrier, în primul lor meci pe zgură.

„A fost un meci absolut fantastic, de la primul punct până la ultimul", a declarat Cilic în interviul său de pe teren.

„M-am bucurat de atmosferă, m-am bucurat de sesiunea de noapte de aici, am jucat un tenis incredibil, unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea de la început până la sfârșit".

Croatul a dominat categoric, rusul Medvedev neavând nici măcar o minge de break. Cilic va întâlni în continuare un alt rus, Andrey Rublev, al șaptelea favorit, pentru un loc în semifinale.

Cilic a jucat agresiv, țintuindu-l pe Medvedev în spatele liniei de fund și avansând la fileu de fiecare dată când a avut ocazia, în timp ce rusul nu a reușit să găsească antidotul cu loviturilor sale plate, în condițiile unei nopți mai reci.

Incapabil să găsească o soluție la loviturile câștigătoare ale lui Cilic, Medvedev și-a vărsat frustrarea pe arbitrul de scaun pentru că a considerat că a avut foarte puțin timp de odihnă în timpul schimburilor.

Cilic a câștigat patru game-uri consecutive de la 2-2 pentru a-și adjudeca setul inaugural în 31 de minute, iar un alt break în game-ul al șaselea i-a fost suficient pentru a câștiga setul al doilea.

Finalistul de la Australian Open, Medvedev, care a câștigat US Open 2021, a luat apoi o pauză lungă de vestiar și a servit o dublă greșeală la primul său punct după revenirea pe teren.

O altă dublă greșeală în acel game de deschidere a dus la un nou break pentru croat.

Problemele rusului de 26 de ani, cu duble greșeli și erori neforțate, au continuat. El a mai pierdut un game pe serviciu și la 4-0 pentru Cilic în setul 3, nu a mai fost cale de întoarcere, croatul transformând a doua minge de meci.

Medvedev a urcat pentru scurt timp pe primul loc mondial la începutul acestui an și ar fi putut să o facă din nou după Roland Garros, dar pentru asta trebuia să ajungă în finală.

„Când joc cel mai bun tenis al meu, totul funcționează, de la serviciu, retur, mișcare. Aceste ultime 10-15 zile au fost grozave pentru mine, antrenamente grozave, meciuri grozave, un tenis foarte consistent", a mai spus Cilic.

„Împotriva unor tipi ca Daniil trebuie să fii capabil să menții acest nivel ridicat pe tot parcursul meciului, pentru că dacă îi dai o șansă, va reveni. Așa că am fost foarte concentrat să continui și cu siguranță sunt extrem de mulțumit de asta."

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roland Garros