x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cimitir improvizat, cu 440 de morminte, descoperit în teritoriile eliberate de ucraineni

Cimitir improvizat, cu 440 de morminte, descoperit în teritoriile eliberate de ucraineni

16 Sep 2022   •   09:40
Cimitir improvizat, cu 440 de morminte, descoperit în teritoriile eliberate de ucraineni

Un cimitir improvizat, în care se află 440 de morminte, a fost descoperit în Izium, după ce orașul a fost eliberat de forțele ucrainene, potrivit Sky News.

Orașul Izium s-a aflat sub ocupație rusească luni de zile, dar a fost recucerit în timpul ofensivei ucrainene din ultimele săptămâni.

Un loc de înmormântare în masă care conținea aproximativ 440 de morminte a fost găsit în orașul ucrainean după ce a fost eliberat de sub controlul rusesc, a declarat un ofițer de poliție de rang înalt pentru Sky News.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat faptul că a fost găsit un „sit de înmormântare în masă", dar a spus că "informații clare și verificate" vor fi publicate vineri.

„Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusească", a declarat Volodimir Zelenski în ultimul său discurs adresat națiunii.

O imagine difuzată de șeful său de stat major arată mai multe cruci de lemn ieșite din movilele din pământ, înconjurate de copaci. Toate cadavrele vor fi examinate de specialiști.

„O înmormântare în masă a fost găsită în Izium, regiunea Harkov. Procedurile necesare au început deja. Toate cadavrele vor fi exhumate și trimise pentru examinare medico-legală... Rusia este o țară de criminali. Un stat sponsor al terorismului", a anunțat și Andriy Yermak, colaborator apropiat al președintelui Zelenski.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina