x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci arestări în cazul atacului cu un cuțit din Finlanda

Cinci arestări în cazul atacului cu un cuțit din Finlanda

19 Aug 2017   •   12:00
Cinci arestări în cazul atacului cu un cuțit din Finlanda

Poliţia finlandeză a anunţat sâmbătă că a arestat cinci persoane în cursul unei percheziţii efectuate într-un apartament din Turku în cursul nopţii, în cadrul anchetei asupra atacului cu un cuţit în care au fost ucise două persoane vineri, relatează AFP. 

Poliţia l-a arestat rapid vineri pe principalul suspect înarmat cu un cuţit, rănindu-l cu gloanţe în picior, într-o piaţă din centrul oraşului Turku, oraş portuar în sud-vestul Finlandei. 

Individul înjunghiase mortal două persoane. Bilanţul răniţilor a fost revizuit în creştere, trecând de la şase la opt, dintre care trei sunt spitalizaţi în prezent la terapie intensivă. 

Principalul suspect este şi el spitalizat. Poliţia nu l-a putut încă interoga şi nu-i cunoaşte încă motivaţiile. 

"Avem în prezent şase suspecţi în custodia poliţiei, principalul suspect şi alţi cinci", a declarat comisarul Markus Laine, de la Biroul naţional de anchetă. 

"Anchetăm rolul acestor alte cinci persoane, dar nu suntem încă siguri dacă ele au vreo legătură cu atacul. Le vom interoga şi vom putea apoi să spunem mai mult. Dar ele au fost în contact cu principalul suspect", a adăugat Laine. 

Pentru moment, poliţia nu a confirmat încă identitatea persoanei arestate vineri, dar -potrivit lui Laine - anchetatorii sunt "destul de siguri că ştiu cine este". 

Autorităţile îi descriau până în prezent pe suspect ca fiind un "tânăr de origine străină", fără a furniza alte detalii. Poliţiştii indicaseră că lucrează în cooperare cu serviciile de imigrare finlandeze. 

Biroul naţional de anchetă a precizat de asemenea sâmbătă pe Twitter că desfăşoară o "cooperare internaţională" în cadrul anchetei. 

Potrivit presei finlandeze, atentatorul şi-ar fi ales victimele la întâmplare, informaţie pe care anchetatorii nu au confirmat-o. De asemenea, el ar fi operat singur, dar autorităţile sunt în căutarea "altor autori posibili". 

Poliţia l-a captura pe atacator vineri, la câteva minute după atacul care a avut loc în plin centrul oraşului Turku cu puţin timp după ora locală 16:00 (13:00 GMT). 

Poliţia naţională, în stare de alertă, anunţase vineri că şi-a sporit numărul patrulelor. 

În iunie, serviciile de securitate finlandeze (Supo) au crescut cu un grad nivelul de alertă teroristă , anunţând că au reperat o activitate a grupării Statul Islamic, care ar putea viza Finlanda. Riscul, considerat până atunci "scăzut", este de acum "ridicat", adică al doilea nivel la o scară de patru.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: finlanda atac cu cutit arestari