x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine este autorul atacului de la Strasbourg

Cine este autorul atacului de la Strasbourg

12 Dec 2018   •   11:52
Cine este autorul atacului de la Strasbourg

Autorul atacului din Piaţa de Crăciun din oraşul francez Strasbourg este un cetăţean francez de 29 de ani, născut în Franţa, identificat drept Cherif Chekatt. El era cunoscut forţelor de securitate din Franţa şi era catalogat sub o Fişă S, categorie din care fac parte indivizii care reprezintă o ameninţare la securitatea statului.

El se afla pe lista suspecţilor încă din 2016, când a intrat în vizorul autorităţilor din cauza radicalizării sale. De asemenea, Cherif Chekatt era cunoscut şi de către poliţişzii francezi pentru că a comis mai multe infracţiuni de drept comun, în special mai multe spargeri în Franţa şi Germania. Pe numele suspectului erau deja pronunţate 20 de condamnări şi a efectuat o condamnare. În perioada în care a stat în închisoare, s-a făcut remarcat prin prozelitismul practicat în rândul celorlalţi deţinuţi.

Culmea este că, în dimineaţa atacului, poliţiştii l-au căutat acasă pe Cherf Chekatt pentru a-l chestiona în legătură cu mai multe spargeri şi o tentativă de omor. În cursul percheziţiei la domiciliul său, oamenii legii au descoperit mai multe grenade

×