x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine naşte un patriot de Ziua Rusiei câştigă o maşină de teren

Cine naşte un patriot de Ziua Rusiei câştigă o maşină de teren

21 Ian 2010   •   00:00

Aproximativ 700 de femei s-au înscris în inedita "cursă" de a naşte un prunc de Ziua Rusiei. Copilul care vine pe lume la 12 iunie în fiecare an este considerat cel mai mare patriot, deşi există tot mai multe voci care spun că o asemenea asociere nu ar trebui luată în discuţie.

Cu toate acestea, autorităţile din regiunea rusă Ulianovsk se pregătesc intens pentru partea finală a acţiunii devenite deja tradiţională şi denumită "Naşte un patriot de Ziua Rusiei", scrie cotidianul Novâie Izvestia, citat de Agerpres. Premiul cel mare constă într-un autoturism de teren marca UAZ Patriot şi se acordă printr-un proces de tragere la sorţi. Celelalte mame care nasc la data de 12 iunie vor primi televizoare, fiare de călcat şi cuptoare cu microunde.

Activiştii sociali le-au cerut autorităţilor să explice de ce doar de Ziua Rusiei se pot naşte patrioţii, şi nu în alte perioade ale anului. Activişii le-au propus locuitorilor din Ulianovsk să conceapă şi viitori profesori, petrolişti sau constructori de maşini, în zilele de sărbătoare ale acestor profesii. "Patriotismul depinde în primul rând de modul în care este educat copilul, în timp ce copiii se nasc din dragoste", este de părere deputatul Aleksandr Kruglikov.

În opinia sa, "serioasa problemă demografică, acută astăzi pentru întreaga Rusie, nu poate fi rezolvată atât de simplu". Autorităţile spun însă altceva: "Nimeni nu speră să schimbe în mod radical situaţia demografică prin atribuirea de premii. Scopul nostru este să progresăm, să construim grădiniţe, să oferim mamelor tinere condiţii favorabile pentru muncă. Ar fi bine ca femeile să nască de Ziua Petrolistului sau a Constructorului de Maşini, iar reprezentanţii acestor branşe să acorde pe viitor sprijin acestor copii", a declarat Konstantin Dolinin, responsabil pentru drepturile omului pe lângă guvernatorul regiunii Ulianovsk.

Campania "Naşte un patriot de Ziua Rusiei" se desfăşoară din 2006 la iniţiativa guvernatorului Ulianovskului. Acesta a decretat data de 12 septembrie, care în popor este considerată "ziua concepţiei fătului", drept Ziua Comuniunii Familiale. Anul trecut, în regiune s-au născut circa 13.800 de bebeluşi. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 20 de ani.

×
Subiecte în articol: externe