x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinism în direct: Un preot din Rusia le sfătuiește pe mamele soldaţilor ruşi uciși în Ucraina să facă mai mulţi copii

Cinism în direct: Un preot din Rusia le sfătuiește pe mamele soldaţilor ruşi uciși în Ucraina să facă mai mulţi copii

29 Oct 2022   •   09:39
Cinism în direct: Un preot din Rusia le sfătuiește pe mamele soldaţilor ruşi uciși în Ucraina să facă mai mulţi copii
Sursa foto: Hepta

Un cunoscut preot din Rusia le-a transmis mamelor soldaţilor ruşi morţi în războiul din Ucraina să facă mai mulţi copii. El susține că, în acest fel, „moartea fiilor lor” va fi „mai puţin dureroasă”.

Într-un interviu acordat postului rus de televiziune „Spas”, Mihail Vasiliev a fost întrebat dacă empatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizați recent pentru a lupta în războiul din Ucraina, relatează „Business Insider”.

„Înțeleg foarte bine că Dumnezeu a permis fiecărei femei - în cele mai multe cazuri - să aibă mulți copii. Iar dacă o femeie îndeplinește această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, de obicei înseamnă că ea va avea mai mult de un copil, în majoritatea cazurilor. În consecință, nu va fi la fel de dureros și de terifiant pentru ea să se despartă de copilul ei.”, a afirmat el.

Interviul a fost difuzat într-o postare pe Telegram și distribuit pe scară largă, potrivit Mediafax.

Vasiliev este liderul Bisericii Marelui Martir Barbara din Rostov Oblast, a 6-a cea mai populată regiune federală a Rusiei. Anterior, el a însoțit trupele rusești în zonele de război din Bosnia, Kosovo, Cecenia și Siria. Nu este clar dacă preotul, care are el însuși pregătire militară, a călătorit în Ucraina de la invazia Rusiei.

Luna trecută, Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști militari, într-un efort de a opri o serie de înfrângeri ale armatei sale în Ucraina. Anunțul a provocat un val de proteste în Rusia, în timp ce sute de mii de persoane au încercat să fugă în țări cu intrare fără vize.

×
Subiecte în articol: preot rusia