x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Circa 20 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

Circa 20 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

06 Feb 2022   •   18:00
Circa 20 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna

Zeci de copii belgieni cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul anticoronavirus produs de Moderna, pe care Agenţia Europeană Medicamentului (EMA) nu l-a autorizat pentru această categorie de vârstă, transmite EFE.

Incidentul s-a petrecut miercuri la un centru de vaccinare din regiunea Flandra (nord), au informat sâmbătă mass media belgiene.

Reprezentanţii centrului au luat deja legătura cu părinţii a 19 din cei 21 de copii afectaţi pentru a-i informa în legătură cu eroarea făcută, prima de acest fel, potrivit agenţiei de sănătate din Flandra.

Conform acestei autorităţi sanitare, minorii nu se află în situaţie de risc, deoarece - spun ele - vaccinul Moderna oferă acelaşi nivel de protecţie ca Pfizer, care este vaccinul pe care ar fi trebuit de fapt să-l primească minorii şi care a fost autorizat de EMA pentru această categorie de vârstă.

Cu toate acestea, agenţia de sănătate din Flandra a atras atenţia familiilor ca în următoarele săptămâni să urmărească eventuale efecte secundare, în cazul în care acestea ar apărea.

EMA încă evaluează posibilitatea administrării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârstele între 6 şi 11 ani, după ce a autorizat folosirea acestui vaccin pentru cei de peste 12 ani. 

×
Subiecte în articol: copii vaccin gresala belgia