x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cisiordania: Patru colonişti evrei au fost ucişi într-un atac armat

Cisiordania: Patru colonişti evrei au fost ucişi într-un atac armat

01 Sep 2010   •   00:00

Patru colonişti evrei au fost ucişi, luni seară, pe o şosea din Cisiordania, într-un atac revendicat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Victimele - doi bărbaţi şi două femei, dintre care una însărcinată - mergeau cu maşina în apropiere de Hebron, într-un sector controlat de armata israeliană. Vehiculul a fost ciuruit de gloanţe, trase dintr-o altă maşină, agresorii dispărând fără urmă.

Atacul a fost condamnat de Casa Albă, care l-a calificat drept un act terorist, şi de conducerea Autorităţii Palestiniene.
În schimb, în Fâşia Gaza, controlată de Hamas, au avut loc manifestaţii de bucurie. Ramura armată a mişcării islamiste şi-a asumat răspunderea pentru uciderea celor patru colonişti.

Atentatul este cel mai grav înregistrat în Cisiordania în ultimele 18 luni. Analiştii cred că el este menit să submineze convorbirile de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, care vor fi reluate, oficial, joi, în Statele Unite.
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi premierul israelian Benyamin Netanyahu au sosit deja la Washington. Casa Albă a chemat ambele părţi să nu se abată de pe calea păcii, în pofida atacului terorist.


antena3.ro

×