x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clarificări de la Externe - Nici un diplomat romăn nu a fost expulzat din Marea Britanie

Clarificări de la Externe - Nici un diplomat romăn nu a fost expulzat din Marea Britanie

de Jurnalul National    |    06 Iul 2007   •   00:00

Nici un diplomat romăn nu a fost expulzat din Marea Britanie, in raportul citat de Daily Mirror diplomaţii romăni regăsindu-se mai ales pentru incălcarea unor reguli de circulaţie, a declarat, ieri, purtătorul de cuvănt al MAE.


O listă a "ruşinii" dată publicităţii de către Ministerul britanic de Externe, care cuprinde numele unor angajaţi ai ambasadelor din Londra implicaţi in comiterea de infracţiuni sub protecţia imunităţii diplomatice, include şi diplomaţi romăni, a relatat The Daily Mirror in ediţia electronică de miercuri, reaminteşte Mediafax.


Potrivit informaţiilor făcute publice de secretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Kim Howells, cei mai mulţi astfel de infractori se regăsesc in răndul angajaţilor ambasadei Arabiei Saudite la Londra, şapte dintre aceştia fiind deja expulzaţi. Pe locul doi se situează Africa de Sud, cu trei diplomaţi expulzaţi după ce s-au făcut vinovaţi de comiterea unor infracţiuni precum hărţuire sexuală şi jaf. Pe respectiva listă a "ruşinii" figurează şi diplomaţi din state europene precum Germania, Franţa, Rusia, Belgia şi Italia, dar şi Romănia, dezvăluie publicaţia britanică.


Ilie Bănică a precizat că un singur incident mai serios a avut legătură cu diplomaţii romăni, dar acesta s-a inregistrat in urmă cu opt ani. La momentul respectiv, o persoană din familia unui membru al personalului administrativ al Ambasadei Romăniei la Londra a comis un furt din magazin. Persoana in cauză a părăsit Marea Britanie fără a fi expulzată, iar angajatul MAE afectat de incident şi-a incheiat mandatul mai repede, a spus Bănică.

×
Subiecte în articol: externe