x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clinton şi Obama, pace şi dragoste la final

Clinton şi Obama, pace şi dragoste la final

de Sînziana Stancu    |    02 Feb 2008   •   00:00
Clinton şi Obama, pace şi dragoste la final

Cu câteva zile înainte de “super­mar­­ţea” în care 24 de state americane vor vota pentru desemnarea can­di­datului democrat la Casa Albă, Hillary Clin­ton şi Barack Obama, ră­maşi sin­guri în cursă, după re­tra­ge­rea lui John Edwards, s-au întâlnit faţă-n faţă, la prima lor dezbatere te­le­­vi­zată.

FAŢĂ-N FAŢĂ


Cu câteva zile înainte de “super­mar­­ţea” în care 24 de state americane vor vota pentru desemnarea can­di­datului democrat la Casa Albă, Hillary Clin­ton şi Barack Obama, ră­maşi sin­guri în cursă, după re­tra­ge­rea lui John Edwards, s-au întâlnit faţă-n faţă, la prima lor dezbatere te­le­­vi­zată. Pre­sa de peste ocean a remarcat că, spre de­o­sebire de tonul obiş­nu­it al discursurilor  de până acum ale celor doi candidaţi, în care se atacau necruţător şi chiar murdar, Hillary şi Obama au afi­şat un aer cât se poate de cordial şi un ton politicos, dar ferm.

 

Imagine. Ei ştiau că nu me­ri­tă să-şi rişte poziţia cu trucuri ră­u­tă­cioase sau replici asasine, cu efect de bumerang, chiar înainte de un mo­ment decisiv al campaniei. Fie­ca­re s-a străduit să pară cât mai natu­ral, încercând pe ocolite să convingă au­di­toriul că el este omul cel mai po­trivit pentru a ocupa fotoliul din Bi­roul Oval al Casei Albe. Dezbaterea s-a încheiat cu zâmbete şi îmbrăţişări, dând impresia, mai degrabă, de pace şi dragoste, nu de luptă strânsă pentru statutul de “cel mai puternic om al planetei”.

×
Subiecte în articol: externe