x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbare de lege în Scoția: Un club de vânătoare se închide după 300 de ani

Schimbare de lege în Scoția: Un club de vânătoare se închide după 300 de ani

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2023   •   21:20
Schimbare de lege în Scoția: Un club de vânătoare se închide după 300 de ani

Membrii unui club de vânătoare de vulpi format în anii 1700 s-au întâlnit în această săptămână pentru ultima dată. Clubul din Scoția se închide ca urmare a apariției unei legi privind vânătoarea.

Legea privind vânătoarea cu câini a fost adoptată în luna ianuarie și a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni. Actul normativ interzice vânătoarea și uciderea mamiferelor sălbatice cu ajutorul haitelor de câini, cu excepția unor cazuri excepționale.

În urma apariției acestei legi, clubul Lanarkshire and Renfrewshire Hunt, care s-a format în anii 1700, a anunțat că membrii săi au participat la ultima întâlnire.

„Un mare mulțumesc fiecărei persoane care a ajutat în orice fel de-a lungul anilor, mai mult sau mai puțin, totul este foarte apreciat. În cele din urmă, dorim să le mulțumim adorabililor noștri câini de vânătoare, avem grijă de ei cu mare dragoste și afecțiune, adesea mai bine decât o facem cu noi înșine", au scris vânătorii pe Facebook

Având originea în secolul al XVI-lea, vânătoarea de vulpi rămâne un subiect controversat în Marea Britanie. Vânătorii o consideră o parte importantă a patrimoniului local, în timp ce activiștii pentru drepturile animalelor susțin că este crudă și inutilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: club vănătoare scotia