x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CM 2014. Un chinez a murit de oboseală urmărind partidele de la Cupa Mondială

CM 2014. Un chinez a murit de oboseală urmărind partidele de la Cupa Mondială

16 Iun 2014   •   11:37
CM 2014. Un chinez a murit de oboseală urmărind partidele de la Cupa Mondială

Un tânăr chinez, în vârstă de 25 ani, a încetat din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Suzhou, din estul ţării, din cauza oboselii acumulate după mai multe nopţi nedormite în care a urmărit partidele de la Cupa Mondială.

Tânărul a fost găsit fără suflare în locuinţa sa, în faţa televizorului pornit pe canalul care difuza meciurile de fotbal, la câteva ore după partida Spania - Olanda 1-5, care s-a încheiat în jurul ore 5,00 dimineaţa în China.

Conform agenţiei Xinhua, corpul tânărului decedat a fost transportat la Spitalul Popular din Xiangchang, ai cărui medici au precizat că moartea ar putea avea legătură cu o excesivă lipsă de somn, însă cauza exactă a decesului nu a fost deocamdată stabilită, nefiind exclus nici un posibil atac de cord.

Decalajul orar dintre China şi Brazilia îi obligă pe fanii chinezi să facă nopţi albe pentru a putea viziona în direct partidele turneului final.

Şi la ediţiile anterioare ale Cupei Mondiale, din 2006 (Germania) şi 2010 (Africa de Sud), s-au publicat informaţii referitoare la suporteri chinezi care au suferit traume fizice, inclusiv decese, după multe nopţi nedormite, pentru a urmări echipe precum Spania, Italia sau Brazilia, favoritele iubitorilor fotbalului din Asia.

Xinhua precizează totodată că, de la debutul Cupei Mondiale de fotbal 2014, poliţia chineză a depistat 5.700 de şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului. Cu ocazia competiţiei din Brazilia, Ministerul chinez al Securităţii Publice a organizat o campanie naţională pentru a-i convinge pe şoferi să nu se urce la volan după ce au consumat alcool. În acest scop, poliţiştii au fost plasaţi în apropierea restaurantelor, barurilor şi cluburilor frecventate de iubitorii fotbalului.

×
Subiecte în articol: CM brazilia deces China oboseala