x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coafeza către fostul dictator tunisian : M-am săturat de prostia ta, urcă-n avion, idiotule!

Coafeza către fostul dictator tunisian : M-am săturat de prostia ta, urcă-n avion, idiotule!

11 Feb 2011   •   18:20

Leila Trabelsi, fosta coafeză devenită “Primă Doamnă” a Tunisiei, l-a forţat într-un mod cam vulgar pe “patriotul” ei soţ, fostul preşedinte tunisian Ben Ali, să o şteargă din ţară la bordul unui avion privat, ca să-şi salveze pielea de mânia maselor care îl alungaseră de la putere la începutul anului.

Cu cât Ben Ali se văicărea pe lângă nevastă-sa, cu atât o înfuria mai mult. “Nu vreau să plec. Vreau să mor în ţara mea”, se umfla el în pene, spunând că vrea s-o sfârşească în chip eroic. Leila a răbdat cât a răbdat şi când a văzut că se strânge laţul, a răbufnit : “Toată viaţa a trebuit să mă lupt cu prostia ta, m-am săturat! Urcăte-n avion, idiotule! Urcă acum!”

Alături de Leila se afla şeful Poliţiei tunisiene, Ali Seriati, care i-a dat o mână de ajutor. Seriati l-a rugat pe septuagenarul preşedinte să asculte sfaturile soţiei lui şi să se urce în avion, spunându-i că e vorba doar despre “un exil temporar”. “Pentru Dumnezeu, urcaţi-vă în avion”, i-a spus Seriati lui Ben Ali, apoi  el şi Leila l-au “încadrat” pe preşedinte şi l-au urcat în aeronava care i-a dus pe toţi în exil, după cum a dezvăluit săptămânalul francez Nouvel Observateur, citat de Daily Mail.

Aceste scene s-au petrecut în data de 14 ianuarie, când familia prezidenţială tunisiană a fugit din ţară, preşedintele fiind răsturnat de la putere după o serie de revolte de masă,  care au izbucnit la sfârşitul lunii decembrie, provocate de şomajul şi sărăcia acutizate în cei 23 de ani de când Ben Ali conducea ţara. Familia prezidenţială a fugit în Arabia Saudită, unde îşi continuă viaţa de lux, pentru că nu a plecat din Tunisia cu mâna goală, ci cu peste 60 de milioane de dolari, în lingouri de aur, luate din Banca Centrală a Tunisiei. Întrega avere a fostei familii prezidenţiale tunisiene a fost estimată la peste 7 miliarde de dolari ţi că s-ar afla în bănci din Franţa.

×