x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coaliţia lui Merkel, învinsă în scrutinul regional de la Berlin

Coaliţia lui Merkel, învinsă în scrutinul regional de la Berlin

18 Sep 2011   •   17:25

Coalitia dintre conservatorii si liberalii germani, condusa de cancelarul Angela Merkel, a suferit ast`zi o noua infrangere electorala, la scrutinul regional de la Berlin, care a confirmat suprematia social-democratilor, potrivit sondajelor la iesirea de la urne, citate de AFP [i Mediafax.

Intr-un fief istoric al stangii, conservatorii din CDU au obtinut un rezultat usor superior celui din 2006, fiind creditati cu aproape un sfert din voturi (23%, potrivit estimarilor), insa partenerul lor de coalitie la nivel federal, partidul liberal FDP, nu a reusit sa intre in parlamentul regional, deoarece nu a depasit pragul electoral de 5%.

Clasati pe primul loc, social-democratii din SPD, creditati cu 28,5% din voturi, urmeaza sa formeze un guvern de coalitie. Ei ar putea forma o alianta cu stanga radicala (Die Linke), partener in guvernul in exercitiu, creditata cu 11,5% din voturi, si cu Verzii (circa 18,5%).

Partidul Piratilor, miscare recent infiintata care promoveaza democratia directa pe Internet, a obtinut in mod surprinzator aproape 9% din voturi, intrand pentru prima data intr-un parlament regional din Germania.

×