x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COD PORTOCALIU de ninsori abundente, polei şi vânt puternic în Bulgaria, la graniţa cu România

COD PORTOCALIU de ninsori abundente, polei şi vânt puternic în Bulgaria, la graniţa cu România

19 Dec 2012   •   09:11
COD PORTOCALIU de ninsori abundente, polei şi vânt puternic în Bulgaria, la graniţa cu România

Institutul Naţional de Meteorologie de la Sofia a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ninsori abundente, polei şi vânt puternic, valabilă pentru 13 districte din estul Bulgariei. Avertizarea este valabilă miercuri pentru toate districtele din nord-estul ţării, majoritatea situate la graniţa cu România: Silistra, Dobrici, Ruse, Razgrad Şumen, Varna, Târgovişte Veliko Târnovo, precum şi pentru districtele Burgas, Sliven, Iambol, Haskovo şi Kârgiali din sud-estul ţării. O avertizare de cod galben este valabilă pentru districtele Gabrovo şi Stara Zagora din centrul ţării.

În primele ore ale dimineţii a fost închisă temporar Trecătoarea Republicii din centrul ţării prin care trece traficul principal între România şi Turcia, anunţă Agerpres. Potrivit poliţiei rutiere drumul a fost blocat de un autocamion românesc neechipat cu cauciucuri de iarnă. Poliţia rutieră aminteşte ca toate vehiculele trebuie să fie echipate pentru condiţii de iarnă: dotate cu cauciucuri de iarnă, rezervoare pline de combustibil, iar călătorii trebuie să aibă telefoane mobile cu baterii încărcate.

În dimineaţa de miercuri, la Sofia ninge slab. Potrivit primăriei generale a capitalei, 158 de autospeciale sunt angajate cu deszăpezirea arterelor principale. Zăpada provoacă probleme şi în districtul Smolian (sudul ţării) unde a fost închis principalul drum între Smolian şi Plovdiv din cauza unei alunecări de teren.

×