x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria

Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria

26 Apr 2022   •   13:57
Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria
Sursa foto: Agerpres

Va fi instituit cod roșu de alertă teroristă în regiunea separatistă pro-rusă Transnistria timp de 15 zile, transmite Radio Chișinău.

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a întrunit Consiliul Suprem de Securitate al regiunii și a spus că atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, a unităţii militare din satul Parcani şi celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, sunt "atentate teroriste", scrie Deschide.md.

El vrea să semneze un decret pentru înăsprirea măsurilor de securitate în Transnistria, printre care instalarea de puncte de control la intrarea în oraşe, oprirea vehiculelor și verificarea lor aleatorie pe timp de zi. Noaptea vor fi controlate toate. 

Printre măsuri se mai afleă trecerea învățământului în format online și anularea paradei militare de 9 mai "Ziua Victoriei".

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat, astăzi, o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia urmăreşte îndeaproape evenimentele din Transnistria pentru că evenimentele din regiune sunt un motiv de îngrijorare.

Regiunea Transnitria face parte oficial din Republica Moldova însă nu mai este controlată de autoritățile de la Chișinău, având populație majoritară rusă.
 

×
Subiecte în articol: Transnistria cod rosu terorism