x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cod roşu de ninsori în Bulgaria

Cod roşu de ninsori în Bulgaria

26 Ian 2012   •   14:02
Cod roşu de ninsori în Bulgaria

Ministrul bulgar al dezvoltarii regionale Liliana Pavlova a declarat, in aceasta dupa-amiaza, cod rosu pentru intregul teritoriu al tarii din cauza ninsorilor abundente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la acesata ora, in judetul Constata, a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, dinspre Romania catre Bulgaria prin punctele de trecere a frontierei prin vamile Negru Voda(DN38E675), Ostrov(DN3D) si Vama Veche(DN39E87) din cauza inrautatirii conditiilor meteo rutiere pe teritoriul Bulgariei.

Agentia de Infrastructura Rutiera de la Sofia a decis sa interzica temporar circulatia camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din reteaua rutiera nationala.

Pavlova a spus ca majoritatea drumurilor sunt practicabile in conditii grele de iarna, iar oprirea camioanelor va fluidiza traficul autoturismelor si autocarelor.

Autoritatile recomanda cetatenilor sa nu calatoreasca decat in cazuri de urgenta. In cazul in care calatoria se impune, soferii sunt sfatuiti sa-si echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarna si lanturi, sa fie alimentate cu combustibil suficient, sa aiba la ei apa si telefoane mobile incarcate, sa conduca cu atentie si sa respecte dispozitiile organelor de control.

Situatia este critica in nord-estul si centrul tarii, in special in regiunile Ruse, Razgrad si Loveci, unde stratul de zapada depaseste local un metru, a spus Pavlova.

Zeci de localitati din intreaga tara au ramas fara curent electric din cauza ninsorilor si a vantului puternic. Traficul feroviar in tronsonul Gabrovo-Tareva Livada din centrul tarii a fost suspendat dupa ce calea ferata a fost blocata de nameti.

×
Subiecte în articol: bulgaria ninsori cod rosu