x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Colet suspect în Turnul Eiffel

Colet suspect în Turnul Eiffel

de Sînziana Stancu    |    23 Mar 2011   •   22:12

O brigadă a Poliţiei Judiciare pariziene a venit imediat la locul semnalat direcţiei turnului prin apelul telefonic anonim. Aproximativ 4000 de persoane au fost evacuiate din turnul care a rămas închis pentru vizitatori în tot cursul serii.Poliţia Judiciară a fost însărcinată cu ancheta în cazul “coletului suspect”, după cum a precizt aceeaşi sursă citată de AFP.

Este a patra oară când Turnul Eiffel primeşte astfel de “alerte cu bombă”. Primele trei au fost alerte false. În data de 26 februarie, Ministerul de Externe francez a primit mai multe apeluri anonime de alertă cu bombă nu numai la Turnul Eiffel, ci şi la Turnul Montparnasse şi la Teatre du Châtele, unde urma să se desfăşoare a 36 ediţie a Premiilor Cesar pentru cinematografia franceză.

Turnul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Paris. În 2009, anul în care a împlinit 120 de ani de existenţă, a fost vizitat de 6,6 milioane de persoane. Dar în aceeaşi măsură, a dvenit şi una dintre eventualele ţinte occidentale vizate de terorişti.

×