x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură dură pentru Mitt Romney: ce personalitate republicană marcantă din administrația Bush îl susține pe Obama

Lovitură dură pentru Mitt Romney: ce personalitate republicană marcantă din administrația Bush îl susține pe Obama

de Robert Veress    |    25 Oct 2012   •   18:25
Lovitură dură pentru Mitt Romney: ce personalitate republicană marcantă din administrația Bush îl susține pe Obama
Sursa foto: Wikimedia commons
A stârnit o mare rumoare în anul 2008, când și-a anunțat susținerea pentru candidatul democraților. Atunci, însă, a contat mai puțin, fiindcă Barack Obama era mult în fața senatorului John McCain. Acum, însă, când cursa este extrem de strânsă, cu un ușor avans pentru Mitt Romney, Colin Powell recidivează: „L-am votat în 2008 și intenționez să votez pentru el și în 2012!”, a declarat fostul ministru de Externe din administrația George W. Bush (între anii 2001 – 2005).
Powell s-a explicat într-un interviu acordat postului de televiziune CBS (citat pe blogul CNN), spunând că nu este de acord cu politica externă promovată de Romney și echipa sa, cu faptul că și-a schimbat optica „peste noapte” referitor la războialele din Irak și Afganistan. „Președintele ne-a scos dintr-un război, se pregătește să ne scoată din al doilea și nu a început altul”, a spus Powell, ignorând tensiunile cu Iranul.
Mai mult, Powell a aplaudat și măsurile economice ale administrației Obama, spunând că „ne scufundam, dar am ieșit la suprafață și prindem altitudine”.
Fără a intra în detalii, Colin Powell a spus și că Romney este un exponent al unor idei puternic neo-conservatoare (neo-liberale), cu care nu poate fi de acord.
Întrebat dacă se consideră încă republican, Powell a replicat: „Sunt un republican moderat, dar mi-e teamă că sunt reprezentantul unei specii pe cale de dispariție”.

×
Subiecte în articol: colin powell obama 2012