x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandantul suprem al NATO în Europa: Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a "ocupa Transnistria"

Comandantul suprem al NATO în Europa: Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a "ocupa Transnistria"

23 Mar 2014   •   12:39
Comandantul suprem al NATO în Europa: Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a "ocupa Transnistria"
Sursa foto: ARMEND NIMANI/AFP

Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a "ocupa Transnistria" în cazul în care decidă să facă acest lucru, a declarat duminică comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, transmite Reuters, conform Agerpres.

În cadrul unei dezbateri organizate de think-tankul German Marshall Fund, Breedlove a spus că Rusia acţionează mai mult ca un adversar decât ca un partener. El a subliniat că există foarte multă îngrijorare la nivelul NATO faţă de ameninţarea la adresa Transnistriei.

"Este absolut suficientă forţă (rusă) poziţionată la graniţa estică a Ucrainei pentru a ocupa Transnistria dacă se ia o astfel de decizie şi acest lucru este extrem de îngrijorător. Rusia acţionează mult mai mult ca un adversar decât ca un partener", a mai spus generalul Breedlove.

×