x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisar european: Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei

Comisar european: Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei

05 Oct 2013   •   16:31
Comisar european: Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei

Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei, iar ridicarea restricţiilor de la 1 ianuarie 2014 nu reprezintă un pericol, a declarat Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, într-un interviu publicat în Der Spiegel şi preluat de Mediafax.ro.

"Dimpotrivă, economia Germaniei este în creştere, există multe locuri de muncă neocupate şi aici vin în special tinerii. De aceea văd numai avantaje pentru ambele părţi", a declarat oficialul european.

Marea majoritate a românilor şi bulgarilor aflaţi în Germania "muncesc, au o contribuţie importantă la creşterea (economică) a Germaniei, plătesc taxe şi bani către sistemul de asigurări sociale", a precizat Andor. "Iar sumele plătite (n.r. - românilor şi bulgarilor) de la asigurările sociale sunt mult mai mici în comparaţie" cu contribuţiile lor, a mai spus comisarul pentru ocuparea forţei de muncă.

Totodată, Laszlo Andor a respins afirmaţiile ministrului german de interne, Hans-Peter Friedrich, potrivit căruia "cine vine în Germania pentru a încasa ajutoare sociale trebuie trimis înapoi".

Întrebat câţi români şi bulgari ar putea veni în Germania anul viitor, comisarul Andor a estimat că numărul lor s-ar ridica la aproximativ 72.000, cu 1.000 mai mult decât în 2012.


 


 


 

×
Subiecte în articol: laszlo andor romani in Germania