x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisarul Dacian Cioloş în vizită în China

Comisarul Dacian Cioloş în vizită în China

de Dan Tomozei    |    05 Iun 2012   •   05:38
Comisarul Dacian Cioloş în vizită în China

Aprofundarea cooperarii relatiilor EU - China in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale va fi una dintre principalele teme ale vizitei pe care comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, o va efectua in China, in perioada 8 - 13 iunie.

Potrivit Delegatiei Uniunii Europene, securitatea si siguranta alimentara, calitatea alimentelor, schimbarile climatice si dezvoltarea echilibrata a zonele rurale si urbane sunt principalele provocari care vor trebui sa fie abordate in viitorii ani, atat de catre China cat si de Uniunea Europeana.

Aflat pentru a doua oara in China de la preluarea mandatului, comisarul roman Dacian Ciolos va incepe vizita, vineri, la Harbin, unde se va intalni cu guvernatorul din Heilongjiang, Wang Xiankui, impreuna cu care va purta discutii pe teme de agricultura si dezvoltare rurala. Sambata, comisarul Ciolos va vizita centrul experimental agricol de la Shuangcheng, concentrat pe culturi alimentare de mare randament. Programul vizitei mai cuprinde o vizita in satul Changyong unde este aplicata o dezvoltare accelerata a culturilor agricole, dar unde se intalnesc si intreprinderi private axate pe exportul fortei de munca. Dupa alte vizite in Meiyu si Hou Lan Qi, comisarul Ciolos are programata, la Universitatea pentru Agricultura din Harbin, o dezbatere avand ca teme securitatea alimentara globala si dezvoltarea rurala, urmata de o intalnire cu studentii chinezi.

Agenda comisarului european va fi incheiata la Beijing unde Dacian Ciolos se va intalni cu reprezentanti ai Guvernului chinez, intre care vice-premierul responsabil pentru agricultura Hui Liangyu, ministrul Agriculturii Han Changfu, ministru Comertului Chen Deming, ministrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei, Zhi Shuping, precum si cu ministrul Administratiei de Stat pentru Industrie si Comert, Zhou Bohua.

Potrivit Delegatiei Uniunii Europene in China si Mongolia, in cadrul acestor intalniri vor fi promovate cooperarea bilaterala si multilaterala in domeniul agriculturii, cu accent pe schimbul de cunostinte in domeniul dezvoltarii rurale, cresterea calitatii produselor alimentare. Totodata va fi facut un nou pas in discutiile privind indicatiile geografice, agricultura ecologica si consolidarea cooperarii in lupta impotriva contrafacerii vinurilor si bauturilor spirtoase.

×