Gheorghieva este singurul politician bulgar care se bucură, în prezent, de o rată de aprobare de peste 50 la sută. Cele 56 de procente obţinute indică o creştere a susţinerii sale de peste 7 la sută, mai mare decât a premierului Boiko Borisov, care a pierdut 5 procente, fiind susţinut de 47 la sută. Motivul aprobării de care beneficiază Gheorghieva constă în faptul că ea se află departe de "realitatea gri" din Bulgaria, deţinând un post foarte prestigios, potrivit sociologilor bulgari.
Chiar şi fosta reprezentantă a Bulgariei în Comisia Europeană (CE), Meglena Kuneva, înregistrează un scor destul de mare, de 34 la sută, clasându-se a cincea între cei mai populari politicieni din ţară, deşi nu a fost activă în politică, în ultima perioadă. Acest lucru ar putea indica faptul că bulgarii îi apreciază mai mult pe reprezentanţii lor în instituţiile europene.
Gheorghieva a fost vicepreşedinte al Băncii Mondiale. La 19 ianuarie 2010 a devenit înlocuitoarea comisarului european desemnat de Bulgaria în al doilea colegiu al Comisiei Barroso, în prezent fiind comisar european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi răspuns în situaţii de criză.
În semn de recunoaştere faţă de activitatea ei şi reacţia eficientă faţă de crizele umanitare din acest an, comisarul Gheorghieva a fost nominalizată la categoria Comisarul Anului a Premiilor "Europenii anului 2010", ceremonie organizată de cotidianul European Voice. Câştigătorii sunt aleşi pe baza votului online, deschis în fiecare an până la 31 octombrie.
De asemenea, raportul Gallup arată o scădere a susţinerii publice şi încrederii faţă de Guvernul GERB (de centru), în timp ce Partidul Socialist Bulgar, principala formaţiune de opoziţie, a înregistrat prima sa creştere semnificativă, de la pierderea alegerilor generale în 2009, cu 4 procente, atingând, în noiembrie, scorul de 17,8 la sută. (Mediafax)