x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană acordă 3,5 miliarde de euro pentru statele UE care ajută refugiații ucraineni

Comisia Europeană acordă 3,5 miliarde de euro pentru statele UE care ajută refugiații ucraineni

30 Apr 2022   •   14:39
Comisia Europeană acordă 3,5 miliarde de euro pentru statele UE care ajută refugiații ucraineni
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană acordă 3,5 miliarde de euro pentru statele UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii vor fi folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă, scrie pe site-ul CE.

UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă, numeroși ucrainieni au plecat din ţară.

„UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre - fondurile de coeziune - care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Este vorba despre un ajutor acordat statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina.

Polonia va primi 562.098.072 de euro, iar România  450.119.357 de euro.

Anterior, autoritățile de la Varșovia au criticat conducerea UE întrucât a promis fonduri pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina dar nu le-a trimis. 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana ue refugiati ucraineni