x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană negociază vizele noastre cu SUA

Comisia Europeană negociază vizele noastre cu SUA

de Sînziana Stancu    |    19 Apr 2008   •   00:00

Uniunea Europeană a mandatat Comisia să negocieze cu Statele Unite condiţiile de eliminare a vizelor pentru cetăţenii comunitari care vor să călătorească în Statele Unite

Uniunea Europeană a mandatat Comisia să negocieze cu Statele Unite condiţiile de eliminare a vizelor pentru cetăţenii comunitari care vor să călătorească în Statele Unite, a informat preşedinţia slovenă a UE, citată de AFP. Acest mandat îi permite Comisiei Europene să preia controlul negocierilor şi să ia cunoştinţă de condiţiile impuse de Washington în programul Visa Waiver celor 12 ţări din UE, între care şi România, care nu beneficiază încă de scutirea de vize. 

În ultimele săptămîni Cehia şi alte ţări est-europene au provocat polemici prin semnarea unor protocoale de acorduri bilaterale de negocieri cu Statele Unite, însă Comisia Europeană a specificat ieri că “schimbul de informaţii între SUA şi membrii UE se va face pe bază de reciprocitate”. De asemenea, UE a precizat că nu le va oferi americanilor acces total la datele personale obţinute în urma controalelor făcute la graniţele sale şi puse apoi în comun. Comisia Europeană a precizat că protocoalele de acord semnate de Cehia, Letonia, Lituania, Ungaria şi Slovacia “nu au încă valoare juridică”.

×
Subiecte în articol: externe