x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană recomandă efectuarea de teste ADN la produsele care ar trebui să conţină carne de vită

Comisia Europeană recomandă efectuarea de teste ADN la produsele care ar trebui să conţină carne de vită

13 Feb 2013   •   22:05
Comisia Europeană recomandă efectuarea de teste ADN la produsele care ar trebui să conţină carne de vită

Comisia Europeană cere tuturor statelor membre UE să efectueze teste ADN pe produse care ar trebui să aibă carne de vită, în contextul scandalului cărnii de cal.

 
Planul va recomanda tuturor statelor membre să efectueze controale ADN pe produse prezentate ca fiind din carne de vită, a declarat la Bruxelles comisarul UE pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, Tonio Borg, la finalul unei reuniuni la care au participat miniştrii europeni ai Agriculturii.
 
Reuniunea a avut loc în contextul în care marţi au avut loc percheziţii la două companii britanice suspectate că au vândut carne de cal în loc de carne de vită, conform Mediafax. Produse etichetate greşit au fost găsite şi în Franţa, iar suspiciuni există şi în Germania.
 
Reuniunea de miercuri este prezentată ca "informală" şi nu sunt aşteptate măsuri concrete, dar conform preşedinţiei irlandeze a UE, "va permite un schimb de idei între statele membre cele mai afectate, în special Franţa, Marea Britanie, Luxemburg, Suedia, România şi Polonia".
 
Subiectul va fi dezbătut şi vineri, la nivelul experţilor UE, dar şi cu ocazia Consiliului european pentru agricultură, pe 25 februarie, la Bruxelles.

×