x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană RELAXEAZĂ regulile de concurență ca urmare a efectelor sancțiunilor impuse Rusiei

Comisia Europeană RELAXEAZĂ regulile de concurență ca urmare a efectelor sancțiunilor impuse Rusiei

21 Mar 2022   •   17:02
Comisia Europeană RELAXEAZĂ regulile de concurență ca urmare a efectelor sancțiunilor impuse Rusiei

Comisia Europeană relaxează regulile cu privire la concurență datorită problemelor din lanțurile de aprovizionare provocate de sancțiunile impuse Rusiei, scrie Reuters.

Mai mult companii din UE au cerut precizări pentru modul în care pot gesiona situația creată de efectele restricțiilor economice impuse Rusiei. 

"Acest tip de cooperare nu va echivala probabil  cu o restricţionare a concurenţei şi nici nu va genera creşterea eficienţei, care să depăşească efectele restricţiilor. Autorităţile UE de reglementare nu vor interveni în mod activ împotriva iniţiativelor strict necesare şi temporare care au ca obiectiv evitarea perturbărilor severe provocate de impactul războiului şi/sau al sancţiunilor pe piaţa unică", a anunţat Comisia Europeană, care  a luat hotărârea împreună cu Autoritatea de Supraveghere EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) și cu autoritățile de concurență naționale.

Dar societățile au fost totuși avertizate să nu profite de această situație prin crearea de carteluri ori abuzând de poziția dominantă pe piață. Amenzile antitrust pot ajunge la 19% din cifra de afaceri globală.
 

×
Subiecte în articol: concurenta