x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei

07 Iul 2021   •   09:49
Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei
Sursa foto: © European Union 2021 - Source : EP / Michel CHRISTEN

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, anunță liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

„Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, scrie pe Twitter Dacian Cioloș.

El reamintește că grupul din Parlamentul European al cărui lider este, Renew Europe, a cerut suspendarea PNRR al Ungariei.

„De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți și merituoși - și nu la apropiații lui Orban”, adaugă Cioloș.

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, i-a cerut săptmâna trecută Ursulei von der Leyen să nu aprobe PNRR al Ungariei pentru ca cele șapte miliarde de euro „să nu ajungă în buzunarele greșite”, în condițiile în care Ungaria nu recunoaște competența Parchetului European.

„Dragă Ursula, Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorările. Până la 12 iulie va trebui planul de recuperare și reziliență al lui Viktor Orbán. Ungaria este eligibilă să primească până la 7 miliarde de euro. Și totuși veți avea foarte puține mijloace pentru a vă asigura că acești bani nu ajung în buzunarele greșite - după cum știți, regimul Orbán nu recunoaște competența Parchetului European. Frauda în Ungaria lui Viktor Orbán este endemică - sau pentru a cita Comisia: este . În 2020, serviciile dvs. au constatat inadecvarea cadrului anticorupție al Ungariei și că și ”, potrivit scrisorii semnată de Dacian Cioloș.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: plan redresare ungaria dacian ciolos