x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comoară ascunsă de nobili ruşi în 1917, descoperită într-o clădire din Sankt Petersburg

Comoară ascunsă de nobili ruşi în 1917, descoperită într-o clădire din Sankt Petersburg

31 Mar 2012   •   13:12
Comoară ascunsă de nobili ruşi în 1917, descoperită într-o clădire din Sankt Petersburg

Muncitorii care renovau o vila in Sankt Petersburg au descoperit bijuterii, seturi de tacamuri din argint, oglinzi si perii din argint invelite in ziare datate din primele luni ale lui 1917, relateaza Daily Mail. Cele o mie de obiecte au fost ascunse de membrii unei familii de nobili rusi, inainte ca revolutia bolsevica sa puna capat violent vietii pe care nobilimea o stia.

Povestea comorii implica doua dintre cele mai cunoscute figuri ale Rusiei: tarul Petru cel Mare, din secolul al XVII-lea, si scriitorul secolului XIX Aleksandr Puskin.

Locuinta a fost cumparata in 1875 de ducele Vasili Naraskin, din a carui familie facea parte Natalia Naraskina, a doua sotie a tarului Alexei si mama lui Petru cel Mare. Vila a fost marita prin conectarea a doua locuinte din secolul al XVIII-lea, dintre care una apartinea bunicului african al lui Puskin, Abram Gannibal.

Dupa ce bolsevicii au nationalizat proprietatea, parte a vilei a fost transformata intr-o cantina. Dupa prabusirea URSS, cladirea a gazduit apartamente private, apoi a fost cumparata de compania Intarsia pentru a fi transformata in centru cultural si de conferinte.

×