x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE ISTORICĂ: Ce au găsit exploratorii pe fundul lacului Ontario, la o adâncime de peste 300 de metri (VIDEO)

DESCOPERIRE ISTORICĂ: Ce au găsit exploratorii pe fundul lacului Ontario, la o adâncime de peste 300 de metri (VIDEO)

31 Iul 2013   •   10:03
DESCOPERIRE ISTORICĂ: Ce au găsit exploratorii pe fundul lacului Ontario, la o adâncime de peste 300 de metri (VIDEO)

Exploratorii au descoperit pe fundul lacului Ontario cel mai vechi vas comercial cunoscut, despre care se cunoaşte faptul că s-a scufundat în timpul unei furtuni violente, în anul 1839. Epava acestui vas a fost găsită luna trecută de Roger Pawlowski, Jim Kennard şi Roland Stevens, relatează Huffington Post.

Scroll pentru video

Epava a fost localizată în apropierea portului Oswego.

Cei trei exploratori au declarat, pentru Detroit News, că au localizat, în nordul lacului Ontario, "rămăşiţele navei Atlas, cel mai vechi vas comercial din lume".

Vasul s-a scufundat în mai 1839, în timpul unui transport de calcar din Jefferson Country la Oswego. Cei cinci membrii ai echipajului nu au supravieţuit. Se pare că Atlas a fost construită cu un an înainte de naufragiu, de către Asa Davis.

Epava a fost descoperita în luna iunie, cu ajutorul imaginilor preluate de la o adâncime de peste 300 m, în lacul Ontario.

Jim Kennrad este unul dintre exploratorii care au descoperit cea mai veche epavă din istoria Marilor Lacuri, HMS Ontario, în anul 2008. Nava s-a scufundat în anul 1780, în timpul unei furtuni pe Lacul Ontario.

×