x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compania Boeing cere inspecții la avioanele 737 Max din cauza unui șurub slăbit

Compania Boeing cere inspecții la avioanele 737 Max din cauza unui șurub slăbit

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2023   •   13:15
Compania Boeing cere inspecții la avioanele 737 Max din cauza unui șurub slăbit

Compania Boeing le-a solicitat proprietarilor avioanelor 737 Max să facă inspecții tehnice la sisteme de control de la cârmă. Asta după ce la un avion au fost descoperite un șurub slăbit și o piuliță lipsă, potrivit BBC.

Producătorul de avioane a cerut inspecțiile după ce un operator internațional a descoperit o piuliță lipsă, a anunțat Administrația Federală a Aviației (FAA).

„Problema identificată pe acel avion a fost remediată. Din precauție, recomandăm operatorilor să își inspecteze avioanele 737 Max și să ne informeze cu privire la orice constatări. Am informat FAA și clienții noștri și vom continua să-i ținem la curent cu progresul anchetei”, a transmis Boeing.

FAA a anunțat că „monitorizează îndeaproape inspecțiile”, iar Boeing a recomandat ca verificările care durează aproximativ două ore să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Boeing 737 Max a fost autorizat să zboare din nou cu pasageri de către autoritățile de reglementare din SUA în 2020. Avionul a fost blocat timp de 20 de luni în întreaga lume, după ce două accidente catastrofale au ucis 346 de persoane în Etiopia și Indonezia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: boeing 737 avioane